ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, την Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων Αγγελική Κακαρίκου, Tομεάρχη επικοινωνίας Σπύρο Δήμο και τον Γενικό συντονιστή Κων/νο Νιώρα, πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση κατόπιν επίσημης προσκλήσεως με τον  Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Γραμματέα για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τα στελέχη προερχόμενα από τους ΑΣΣΥ (σειρές 91-92-93, άρθρο 32, ειδικών καταστάσεων, βαθμολογικό σειρών 94 και εντέυθεν), ΕΜΘ (μισθολογική προαγωγή Αξκων στην Β’ κατηγορία), ΕΠΟΠ (βαθμολογικό, στεγαστικό), ασφαλιστικό 90-92, την πρόβλεψη μάχιμης πενταετίας για όλο το προσωπικό ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητας τους, την αποζημίωση της τριετίας στο ύψος 6.67%, την κατάργηση των ηλικιακών ορίων και την καταβολή της νυχτερινής αποζημίωσης για όλο το προσωπικό.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας ότι από τη πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την επίλυση τους, μέσα από μια πιο στενή συνεργασία και των δύο πλευρών.