Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται επικαιροποιώντας το από 18 Μαρτίου, αίτημα μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1841-pomens-katavoli-misthodosias-prosopikoy-enoplon-dynameon-en-opsei-eorton-pasxa, για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του μήνα Μαΐου και όχι αργότερα από την Μεγάλη Πέμπτη.

2.   Η έντονη ακρίβεια, με τις συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, το αυξημένο κόστος του Πασχαλινού καλαθιού αγορών, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την υλοποίηση της πρότασης μας καθόσον:

α.    Θα δώσει την δυνατότητα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν, στις αυξημένες αγοραστικές τους υποχρεώσεις, ενόψει των εορτών των Πάσχα, (ταξίδια προς την γενέτειρα τους, για να παρευρεθούν τις ημέρες των εορτών, δίπλα στις οικογένειες τους, δώρα Πάσχα, διατροφή κλπ),  καθόσον η ορισμένη  ημέρα πληρωμής της μισθοδοσίας (απόγευμα 26ης Απριλίου),  συμπίπτει με το πέρας των εορτών του Πάσχα (τρίτη μέρα του Πάσχα).

β.    Θα διευκολύνει, εν μέσω του κύματος της πανδημίας του COVID-19 που παρατηρείται στη χώρα μας, την αποφυγή του έντονου συγχρωτισμού στα καταστήματα την περίοδο των εορτών, καθόσον θα διευρύνει σημαντικά τον διαθέσιμο χρόνο των καταναλωτών να κάνουν τις απαραίτητες αγορές.

γ.     Θα συμβάλλει έτι περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, για την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των εορτών του Πάσχα.

3.    Όπως διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υιοθέτησε και αφουγκράστηκε το δίκαιο και το σωστό για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχει την ίδια απολύτως οπτική με την πρόταση της Ομοσπονδίας μας.

4.    Αναμένουμε και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιληφθούν, την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του εν λόγω πολύ σοβαρού ζητήματος.

5.    Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού, Ασμχος (ΤΣΕ)  Νικόλαος Παναγιωτίδης τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ