ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΜΕΝΣ πρόσφατα ανακοίνωσε και καλωσόρισε στην οικογένεια της, τους στρατιωτικούς της Λήμνου, μετά την ξεκάθαρη και θεσμική απόφαση του ΔΣ της Ένωσης της.

Όταν περιήλθε στο email της Ομοσπονδίας μας η προσχώρηση της Ένωσης,  άμεση ήταν η πρόσκληση μας στο ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, για συνάντηση γνωριμίας, σχεδιασμού και εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης, άμεση και με περίσσεια διάθεση θετικής ενέργειας για ενότητα, αντιπροσωπεία της Ένωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Ηλία Τερτίγκα, επισκέφτηκαν πρόσφατα τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Δημήτριος Ρώτας και ο Γραμματέας Οργανωτικού Ηλίας Κολλύρης.

Το προεδρείο της Ένωσης συζήτησε θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Λήμνου αλλά και ζητήματα που αφορούν όλα τα στελέχη των ΕΔ.

Στη συνέχεια της εν λόγω συνάντησης εργασίας, παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ, πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση του κ. Ηλία Τερτίγκα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής - Βουλευτή Βόρειου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων το κυριότερο θέμα που ανέδειξε ο Πρόεδρος Στρατιωτικών Λήμνου στον Αντιπρόεδρο της Βουλής ήταν η μη ύπαρξη δημόσιου βρεφονηπιακού σταθμού, που ως πραγματικότητα κάνει πολύ δυσχερή οικονομικά τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών στρατιωτικών.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου εισάκουσε με ιδιαίτερη προσοχή  το εύλογο ζήτημα που του τέθηκε από τον θεσμικό εκπρόσωπο των στρατιωτικών Λήμνου και δεσμεύτηκε για την εξέταση του δε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της Ένωσης Λήμνου αποχώρησε με γεμάτες μπαταρίες αισιοδοξίας και προοπτικής, αφού πέρα από το συμβολικής σημασίας αναμνηστικό από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, διαπιστώθηκε εκατέρωθεν η ειλικρινής διάθεση για ενότητα και πράξεις, προς όφελος των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία