Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2017

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς και ενώσεις, στις 9 Μαΐου 2017 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συνάντησή της με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Ε.Α.Π.Σ. - Π.Ε.Α.Λ.Σ.

Η ΠΟΜΕΝΣ αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους, έκανε μία σύντομη ανάλυση της λειτουργίας του μοναδικού δευτεροβάθμιου θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών, που διέπεται από τον Νόμο 4407/2016.

Επιπλέον, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που προέκυψαν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενόψει της συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων των νέων μέτρων, εκτιμήθηκε ότι ενδέχεται να μειωθούν για άλλη μια φορά οι μισθοί και οι συντάξεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για άλλη μια φορά στην  φτώχια.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, η πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα τις ημέρες που θα συζητούνται στη Βουλή τα νέα μέτρα, ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Η ΠΟΜΕΝ καλεί τις οικογένειες των στρατιωτικών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, μαζί με όλους τους πολίτες, καθώς βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου οι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται και πραγματοποιούνται από άλλες Ομοσπονδίες, παρά μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τέλος όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ευχήθηκαν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, δίνοντας αμοιβαία υπόσχεση για νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον και εδραιώνοντας μια συνεργασία, βασισμένη στην ειλικρίνεια, την κατανόηση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό.

 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)