logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

                 Πριν λίγες ημέρες, η ΠΟΜΕΝΣ δια μέσω του Προέδρου της, ανέδειξε το αδιέξοδο που είχαν περιέλθει συνάδελφοι μας, στρατιωτικοί - μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Πιερίας.

                Όπως περιγράφεται παρακάτω από μέλος της Ένωσης, ούτε λίγο - ούτε πολύ, δεκάδες συνάδελφοι μας αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ορίσει το δικαστήριο, ότι δεν μερίμνησε να ορίσει - πράξει ως όφειλε το σημερινό ΔΣ της Ένωσης Πιερίας. Δηλαδή Γενική Συνέλευση και προκήρυξη εκλογών.

                Το σημερινό Δ.Σ. Πιερίας φέρει ακέραια την ευθύνη της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι μας και οφείλουν στη Γενική Συνέλευση που θα προκύψει να απολογηθούν σε όλα τα μέλη της Ένωσης.

                Αυτή η κατάσταση όπως πληροφορούμαστε δεν επικρατεί μόνο στην συγκεκριμένη Ένωση της ΠΟΕΣ.... Και σε άλλες Ενώσεις της ΠΟΕΣ που για την ώρα βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινών διοικουσών, λόγω έντονης δυσαρέσκειας και διεκδίκησης εκατοντάδων μελών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Ενώσεις Πειραιά και Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

                Η ΠΟΜΕΝΣ οφείλει να στηρίξει τόσο τον κ. Βασίλειο Κουτσιάδη, όσο και όποιον άλλο συνάδελφο τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του καταστατικού της Ένωσης, ώστε να σταματήσουν αλαζονικές συμπεριφορές που μπορεί να παρεξηγηθούν ότι ο λόγος που δεν προκηρύσσονται εκλογές, είναι για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια του νομοθετικού πλαισίου,  οι σημερινοί έχοντες την εξουσία του ΔΣ.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του συναδέλφου μας κ. Βασίλειου Κουτσιάδη:

«Σας αποστέλλω παρακάτω την τοποθέτηση μου, αλλά και πολλών συναδέλφων που έχουν τις ίδιες απόψεις, ύστερα από την συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό,  των 2 προέδρων ΠΟΕΣ ΠΟΜΕΝΣ αναμένοντας τις ενέργειες σας.

Η συνέντευξη δόθηκε στο «Ράδιο Ενημέρωση» του Νομού Πιερίας. Περιμέναμε να ακούσουμε στην όλη συζήτηση και θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς του νομού μας, αφού οι δύο πρόεδροι Ομοσπονδιών φιλοξενήθηκαν από ραδιοφωνικό σταθμό του Νομού μας, αλλά αντί αυτού ακούσαμε δύο προέδρους να προσπαθούν με τα επιχειρήματα τους, να πείσουν ότι η δική τους Ομοσπονδία έχει πράξει πιο ορθά πάνω σε διάφορα θέματα.

Τα συμπεράσματα για το ποιος έπεισε περισσότερο ή λιγότερο, ο καθένας από εμάς μπορεί να κρίνει.

Οι συνάδελφοι έχουν κουραστεί από τις αντιπαραθέσεις και πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι εξαιτίας αυτών χάνεται ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Εύχομαι να υπάρξει σύντομα μία λύση για το καλό των στρατιωτικών.

Στο 31:10 αναφέρεται ο κ. Ρώτας στον πρόεδρο της ΕΣΠΠΕ Πιερίας τον κ. Μαυρίδη, λέγοντας ότι τον ψάχνουν οι στρατιωτικοί της Πιερίας και δεν τον βρίσκουν και ότι ύστερα από όλες τις νόμιμες διαδικασίες στρατιωτικοί αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα δικαστήρια για τα αυτονόητα,  δηλαδή να συγκληθεί γενική συνέλευση.  Έχω αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που έχουν γίνει, σύμφωνα με το καταστατικό πάντα, ώστε να συγκληθεί γενική συνέλευση και να πάμε σε εκλογές οι οποίες έπρεπε να είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Θα επισημάνω όμως τα λόγια του κ. Τσουκαράκη, που αναφέρθηκε στην συζήτηση  και θα θέσω κάποια ερωτήματα που εύχομαι να πάρω απάντηση.  (Σημειώνω ότι ζήτησα να παρέμβω στην συζήτηση τηλεφωνικά αλλά λόγω του ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν τρίτη τηλεφωνική γραμμή στον αέρα δεν μπόρεσα, αλλά δυστυχώς δεν μεταφέρθηκαν τα ερωτήματα μου).

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσουκαράκης :"Θέλουμε να τηρείται η νομιμότητα, πρωτίστως σε μας που είμαστε στρατιωτικοί και οφείλουμε να υπηρετούμε τον νόμο.

....Ξεχάστε ρε παιδιά τα δικαστήρια.  Μπορούμε να τα διεκδικήσουμε με τον διάλογο.

...Αυτήν την τακτική ακολουθούν."

Πολύ σωστά κ. Τσουκαράκη συμφωνώ απόλυτα μαζί σας (εκτός της τακτικής) αλλά ρωτώ:

1. Το ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Πιερίας είναι υπεράνω του νόμου (καταστατικό) και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των μελών;  (Σύγκληση γενικής συνέλευσης ύστερα από ενυπόγραφο αίτημα πολύ περισσότερων μελών του 1/15 όπως ορίζει το καταστατικό.  8 Ιουνίου 2021);

2. Όχι δικαστήρια ΝΑΙ στον διάλογο.  Για να υπάρξει διάλογος απαιτούνται τουλάχιστον 2 άτομα-μεριές.  Το ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Πιερίας ποτέ δεν απάντησε,  αλλά ούτε και εσείς κ. Τσουκαράκη (ΔΣ ΠΟΕΣ) όταν στην επιστολή που σας στείλαμε τέλη Αυγούστου και αναφέραμε τα γεγονότα! Δεν στείλατε ούτε ένα email! Δεν απαντήσατε σε μέλη σας! ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ που κάθε μήνα παρακρατείτε από την μισθοδοσία μας η συνδρομή! Μπορείτε κ. Τσουκαράκη και κ. Μαυρίδη να μας απαντήσετε ΓΙΑΤΙ;

3. Μετά από όλα αυτά σας ρωτώ εσείς τι θα κάνατε; Εμείς πάντως αναγκαστήκαμε,  στην ουσία εσείς μας αναγκάσατε (λόγω της αδιαφορίας, να οδηγηθούμε στην δικαιοσύνη για τα αυτονόητα,  για την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Και τα θέματα που ζητάμε από την αρχή είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές, που κανονικά ως όφειλε το ΔΣ έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο,  αλλά και να κληθούν σε αυτήν εκπρόσωποι και των 2 ομοσπονδιών ώστε να υπάρξει μία λύση στην όλη "αντιπαλότητα " και να δοθούν απαντήσεις και από τις 2 Ομοσπονδίες.

Δεν ακολουθούμε καμία τακτική όπως αναφερθήκατε. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΩΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

Τα στοιχεία μας και τα τηλέφωνα μας τα έχετε.

Υ.Γ: Με το καλό όταν επικυρωθεί η ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Στρατιωτικών Πιερίας, σας περιμένουμε κ.κ. Ρώτα και Τσουκαράκη μαζί με αντιπροσωπεία σας, να τα συζητήσουμε και να τα λύσουμε όλα μαζί παρέα, συναδελφικά , ενωτικά.

 

Βασίλης Κουτσιάδης 

ε.ε Υπαξιωματικός 

Μέλος της ΕΣΠΕΕ Πιερίας»

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...