logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση που μόλις πριν λίγες μέρες εξέφραζε την ικανοποίηση της για την προσφορά των ΕΔ στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που ευχαριστούσε τις ΕΔ για την άψογη οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος καταπολέμησης του  covid 19, που ένα χρόνο πριν εκθείαζε την συμμετοχή των ΕΔ στην αποτροπή εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, η ίδια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ξέχασε» να συμπεριλάβει, τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επικουρική ασφάλιση.

Και ενώ διαμηνύει δεξιά και αριστερά σε όλους τους τόνους για τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, επέλεξε να αφήσει εκτός τους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, για να καλύπτει τις αδυναμίες ή την απροθυμία συμμετοχής των υπολοίπων Φορέων του κρατικού μηχανισμού, σε όλες τις έκτακτες καταστάσεις.

Πριν μερικές εβδομάδες, σε δικτυακή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακλόγλου, αναφέραμε ότι είναι απαράδεκτο να μένει εκτός της επικουρικής ασφάλισης η νέα γενιά των στρατιωτικών.

Τονίσαμε δε ότι μετά από 40 χρόνια εργασίας, ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ θα έχει μια κουτσουρεμένη σύνταξη και χωρίς την συμπλήρωση της επικουρικής θα είναι ο φτωχός συγγενής σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο κ. Τσακλόγλου είχε πει ότι για το θέμα της επικουρικής ασφάλισης θα βρισκόμασταν σε επαφή αλλά φαίνεται ότι κάπου η επαφή αυτή χάθηκε. 

Η εποχή του στρατηγού ΔΕΚΑΒΑΛΑ στην ταινία  «Ένας Ήρως με παντούφλες», θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Κύριοι της κυβέρνησης μόλις προχθές, καταθέσατε τροπολογία για την χρησιμοποίηση εκ νέου των στρατιωτικών νοσοκομείων και δομών υγείας των ΕΔ στα πλαίσια καταπολέμησης του covid 19 με τον απαράδεκτο όρο «άνευ αντιτίμου», ενώ οι συνάδελφοί μας του 251 ΓΝΑ ακόμα περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες του ΕΣΥ. Για να μην μιλήσουμε για την μη ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα ΒΑΡΕΑ και Ανθυγιεινά, την μη πληρωμή των εφημεριών των γιατρών μας, την μη αποζημίωση των νυχτερινών βαρδιών του νοσηλευτικού μας προσωπικού, τα εκατομμύριά ευρώ που χρωστάει το Υπουργείου Υγείας στα Νοσοκομεία μας.       

Σε όλες τις Αποφάσεις συμμετοχής των ΕΔ, σε έργο ξένο προς των σκοπό των ΕΔ, το μόνο κοινό στοιχείο που υπάρχει είναι η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του εν ενεργεία στρατιωτικού.

Η συνεχής απαξίωση του ΕΛΛΗΝΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ είναι μπροστά μας και μας κοιτά κατάματα: ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ .

Αν θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαϊκή χώρα ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον τα αυτονόητα στο ευρωπαϊκό εργασιακό γίγνεσθαι δηλαδή ΟΧΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται πάντα μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΕΛΛΗΝΩΝ στρατιωτικών και ειδικά για το θέμα της επικουρικής ασφάλισης.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας