logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Συναδέλφισσες -  Συνάδελφοι

            Δυστυχώς φαίνεται ότι ένα σημαντικότατο ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των συναδέλφων, όπως η αποζημίωση για νυχτερινή εργασία, αντιμετωπίζεται από κάποιους με χαρακτηριστική επιπολαιότητα.

           Η πρόταση "Υπουργικής Απόφασης", που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από ορισμένους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιφανειακή προσπάθεια εντυπωσιασμού, που ουδόλως συμβάλει στην συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης της νόμιμης αποζημίωσης των συναδέλφων.

           Προσπερνώντας τον εξόχως παραπλανητικό τίτλο, που δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για επίσημο κείμενο ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά "ασκήσεις επί χάρτου", πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρόταση αυτή διέπεται από εμφανή προχειρότητα. Υιοθετεί άκριτα το ανώτατο όριο των 64 ωρών, χωρίς μάλιστα να προκύπτει με σαφήνεια αν εννοούνται 64 ώρες το μήνα, όπως στα Σώματα Ασφαλείας που εργάζονται με βάρδιες, ή 64 ώρες το ... χρόνο (!) όπως ενδεχομένως επιδιώκουν όσοι θέλουν να αδρανοποιήσουν και να αχρηστεύσουν στην πράξη την επίμαχη διάταξη του νόμου. Πάντως, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι υπάρχουν συνάδελφοι που καλούνται να υπερβούν το εν λόγω όριο, εκτελώντας κατά καιρούς ακόμη και πάνω από 8 υπηρεσίες-βάρδιες το μήνα. 

           Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι η έναρξη ισχύος αναδρομικά από 1.1.2017 δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι μπορεί να επιτευχθεί νομικά με μια "απλή" διάταξη στην προτεινόμενη ΚΥΑ. Και αυτό γιατί μια τέτοια αναδρομή επηρεάζει τους προϋπολογισμούς προγενέστερων ετών. Προς τούτο άλλωστε το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την αναδρομική ισχύ αντίστοιχων κανονιστικών πράξεων που αφορούν σε αποδοχές υπαλλήλων πέραν της αρχής του έτους κατά το οποίο εκδίδονται.

           Επομένως, άνθρακας ο θησαυρός. Κάποιοι δυστυχώς συνεχίζουν να επενδύουν στον λαϊκισμό και στην ανευθυνότητα, όπως το έπραξαν με το νέο μισθολόγιο, τα ηλικιακά όρια αποστρατείας (ΕΟΘ) , το άρθρο 32, τις σειρές ΑΣΣΥ μετά το έτος 1990, την μισθολογική προαγωγή των συναδέλφων προέλευσης ΕΠΥ, την μάχιμη πενταετία, την τριετία Ν.3865/2010. Πραγματικά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.  

           Μακάρι τα προβλήματα  των στρατιωτικών να μπορούσαν να επιλυθούν με ... προτάσεις και ευχολόγια στο διαδίκτυο. 

           Οι συνάδελφοι όμως γνωρίζουν  ότι για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, όπως η καταβολή της αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας, απαιτούνται συνδυαστικά τόσο οι δικαστικές ενέργειες, όσο και η συστηματική και συντονισμένη πίεση και επαγρύπνηση των θεσμικών εκπροσώπων.       

           Απαιτούνται δηλαδή όλες εκείνες οι ενέργειες, τις οποίες η ΠΟΜΕΝΣ ξεκίνησε πρώτη, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μισθολογίου, διεκδικώντας δυναμικά τη νυχτερινή αποζημίωση σε κάθε επίπεδο. 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...