Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με απογοήτευση πληροφορούμαστε ότι κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά να απαξιώσουν και να υποβαθμίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το πλαίσιο προστασίας που ορίζει ο νόμος. Έφτασαν μέχρι το σημείο να αμφισβητούν το δικαίωμα σε συνδικαλιστική άδεια, τη στιγμή που αυτό κατοχυρώνεται ρητά στο νόμο.

Είναι θλιβερό να θέλει κάποιος να λέγεται συνδικαλιστής και ταυτόχρονα να απαξιώνει την άσκηση θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με επιχειρήματα και μεθόδους ξεκάθαρου κοινωνικού αυτοματισμού.

Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στον κατήφορο αυτόν που έχουν επιλέξει. Η ΠΟΜΕΝΣ θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την τήρηση των διατάξεων του Ν.1264/1982 και την απρόσκοπτη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η λήψη συνδικαλιστικής άδειας, στα χρονικά πλαίσια και υπό τους όρους που θέτει ο νόμος.

Η Ομοσπονδία μας, μέσω των πρωτοβάθμιων Ενώσεων που συμμετέχουν σε αυτήν, εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εν ενεργεία στρατιωτικών, προς τούτο και διεκδικεί την πιστή τήρηση των διατάξεων του Ν.1264/1982 τόσο για όλα τα στελέχη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων  όσο και για τα στελέχη των οργάνων της Ομοσπονδίας.

Όσοι θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές οφείλουν να προασπίζονται τα δικαιώματα αυτά και όχι να τα υποσκάπτουν.

Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και επ΄ευκαιρίας της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, να καθορίσει επιτέλους ποιος είναι ο πολυπληθέστερος, όσον αφορά την χορήγηση των συνδικαλιστικών αδειών, τα αμετάθετα, τους χρόνους διοικήσεως καθώς και την συμμετοχή στα Μετοχικά ταμεία και τα συμβούλια μεταθέσεων.

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

{seqpdfviewer=images/documents/pomens/2021/iounios/07_06_2021/07_06_2021_138_pomens.pdf}