Σήμερα όλοι οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι.

Γιορτάζουμε μία ιστορική νίκη, την πρώτη επιτυχημένη Ελληνική υποψηφιότητα, την πρώτη εκλογή Έλληνα Εκπροσώπου Στρατιωτικών στο Διοικητικό Συμβούλιο του EUROMIL, την εκλογή του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ΠΟΜΕΝΣ Γεωργίου Ζγαρδανά.

Πρόκειται για μία επιτυχία που ανοίγει νέους ορίζοντες για τους Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών EUROMIL ιδρύθηκε το 1972 και είναι το Πανευρωπαϊκό φόρουμ συνεργασίας Στρατιωτικών Ομοσπονδιών. Αποτελείται από 32 Ομοσπονδίες στρατιωτικών προερχόμενες από 21 χώρες. Ο EUROMIL στοχεύει στη διασφάλιση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των στρατιωτικών παρακολουθώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η έδρα του EUROMIL βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διατηρεί επίσημες επαφές με το Συμβούλιο της Ευρώπης (CoE), τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (NATO PA), τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (ETUC).

Ως ΠΟΜΕΝΣ εκ μέρους των χιλιάδων εν ενεργεία Ελλήνων Στρατιωτικών Συναδέλφων μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, τον Γραμματέα μας Γιώργο Ζγαρδανά για την τεράστια επιτυχία εκλογής του στο ΔΣ του ανώτατου Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης όλων των Ευρωπαίων Στρατιωτικών και του ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στα νέα του καθήκοντα, όσο και στην προοπτική του νεοκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του EUROMIL.

Σήμερα, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της ΠΟΜΕΝΣ, τιμώνται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η φωνή του Έλληνα εν ενεργεία στρατιωτικού, μέσω της ΠΟΜΕΝΣ, πλέον θα ακούγεται ακόμα πιο καθαρά, δυνατά και Ευρωπαϊκά.

Όλοι οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν εκπρόσωπο την ΠΟΜΕΝΣ.

Την Ομοσπονδία των Ελλήνων Στρατιωτικών που στην ουσία και με αποδείξεις, Αναγνωρίζεται και Τιμάται και από τους Ευρωπαίους Συναδέλφους μας Στρατιωτικούς.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2021/aprilios/23_04_2021/23_04_2021_98_euromil.pdf{/aridoc}