Slider
Όπως επιβεβαιώνεται και από την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών των Σ.Α., το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

omospondies logo

Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/261

Συναντήθηκαν χθες, 04 Δεκεμβρίου 2017, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών μας, προκειμένου να εξετάσουν τις παρενέργειες του νέου μισθολογίου ενόψει της εφαρμογής του το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στις κρατήσεις των ασφαλισμένων και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

FB IMG 1512480315888

Είναι πλέον γεγονός ότι, όσα είχαν καταγγελθεί, έγκυρα και έγκαιρα, από πλευράς μας στην Κυβέρνηση, αναφορικά με τις επιπτώσεις και εν γένει την προχειρότητα του νέου μισθολογίου, έρχονται σήμερα να επαληθευτούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τους αρμόδιους φορείς διαπιστώνουμε μια σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες (πολύ μεταγενέστερα της ψήφισης του νέου μισθολογίου) που ρυθμίζουν θέματα κρατήσεων και παροχών, εκ των οποίων κάποια ψηφίστηκαν και άλλα εκκρεμούν ακόμη, καθώς και κοινές υπουργικές αποφάσεις που αναμένονται να εκδοθούν πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ, όπου προτάθηκε από πλευράς εκπροσώπου εργαζομένων Ελληνικής Αστυνομίας η εισαγωγή δώδεκα (12) δόσεων για τις όποιες προκύπτουσες επιπλέον κρατήσεις υπέρ κύριας σύνταξης από την αναδρομική εφαρμογή του νέου μισθολογίου αλλά δυστυχώς το θέμα σκανδαλωδώς αναβλήθηκε για να εξεταστεί μεταγενέστερα... Οι Ομοσπονδίες, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, αποφάσισαν ομόφωνα την εισαγωγή εκ νέου του εν λόγω θέματος, διευρυμένου πλέον, έτσι ώστε να αφορά όλα τα Σώματα Ασφαλείας, ήτοι Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Άλλωστε, την καταγγελία και απόσυρση του νέου μισθολογίου «εκτρώματος», καθώς και τον διάλογο της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εμείς ήμασταν που τα ζητούσαμε επιμόνως, μέσα και έξω από τη Βουλή, εν αντιθέσει με άλλους «εκπροσώπους» που έδιναν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του.

Παράλληλα, τόσο το ως άνω θέμα όσο και μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν τον ΕΦΚΑ (εύρυθμη λειτουργία επιτροπής, εγκυκλίους αναγνώρισης πραγματικών και διπλών χρόνων, συνταξιοδοτικές πράξεις κ.λπ.), αποφασίστηκε, το συντομότερο δυνατό, να τεθούν υπόψη της αρμόδιας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και να συζητηθούν άμεσοι τρόποι αντιμετώπισής των.

Αναφορά έγινε και στην ΚΥΑ των κρατήσεων και παροχών που αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ, με την επισήμανση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έγκαιρη έκδοσή της, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα με τα προαναφερόμενα θέματα. Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΘΑ που ψηφίστηκε και ρυθμίζει ζητήματα των Μετοχικών Ταμείων μας (εξουσιοδότηση για την έκδοση ΚΥΑ) και η εκκρεμής ακόμα νομοθετική ρύθμιση που τροποποιεί το πλαίσιο κρατήσεων και παροχών του ΤΑΛΣ, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εκκρεμότητα ως απαράδεκτη.

Οι Ομοσπονδίες μας, τέλος, αποφάσισαν, στις αρχές του επόμενου έτους, τη διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, παρουσία και της Ομοσπονδίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΜΕΝΣ), προκειμένου να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα του Κλάδου μας και να παρθούν οι δέουσες αποφάσεις.

Ο αγώνας μας είναι συνεχής και το ηθικό μας άκαμπτο!!
Ζητάμε άμεσες λύσεις στα προβλήματά μας και όχι υποσχέσεις!!!

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Δείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΣΚΟΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία σταρτιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΟΡΑΜΑ

Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Επικοινωνήστε μαζί μας