Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τις επιπλέον πέντε (5) ΗΕΕ για τους συναδέλφους μας του ΣΞ. Ζητήσατε ενημέρωση με αποδείξεις και η ΠΟΜΕΝΣ ως θεσμικός εκπρόσωπος, χωρίς καμία διάθεση εντυπωσιασμού, σας παρουσιάζει τις παρακάτω αποδείξεις, για αξιολόγηση σας.

Ξεκινάμε.....

Στις 2/9/2020.  Όπως επιβεβαιώνεται από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας μας, η ΠΟΜΕΝΣ θέτει για πρώτη φορά με τεράστια χρονική διαφορά από όλους τους υπόλοιπους, στο δημόσιο διάλογο το αίτημα για την καταβολή αποζημίωσης (οικονομική και ηθική), στο προσωπικό που ενεπλάκη στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και απασχολήθηκε πολύ πέραν του ωραρίου αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΟΜΕΝΣ:Έκτακτη Αποζημίωση στα Στελέχη των ΕΔ - Καταβολή Νυχτερινής Απασχόλησης. - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Στις 7/10/2020.  Στο δίκαιο αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ ανταποκρίθηκαν όλα τα Επιτελεία, με μόνη " εξαίρεση " το ΓΕΣ που ενέκρινε λιγότερες ΗΕΕ σε σχέση με τα άλλα Επιτελεία. Άμεση η αντίδραση της ΠΟΜΕΝΣ πάλι με αποδείξεις σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο

ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση απόσυρση της διαταγής του ΓΕΣ για την αποζημίωση του προσωπικού. - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Στις 4/11/2020. Επικαιροποίηση και επιμονή ανάδειξης του θέματος με νέα επιστολή της ΠΟΜΕΝΣ: Αποζημίωση για τις Υπηρεσίες Αυξημένης Επιφυλακής Στρατιωτικού Προσωπικού. και αίτημα για την συμπερίληψη όλων των συναδέλφων μας στους δικαιούχους της αποζημίωσης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία:

α.  Να επανεξετάσει τη διαταγή αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του Στρατού Ξηράς έτσι ώστε να λάβει την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

β.  Να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ,  θεωρώντας αυτονόητη την ίση αντιμετώπιση των στελεχών των Επιτελείων κατανέμοντας ίδιου μεγέθους οικονομικές αποζημιώσεις.

Στις 18/11/2020. Η ΠΟΜΕΝΣ επιμένει στην συμπερίληψη όλων των συναδέλφων μας στους δικαιούχους της αποζημίωσης με νέα επιστολή της

ΠΟΜΕΝΣ: Αποζημίωση Επιφυλακής Προσωπικού ΣΞ - ΓΕΕΘΑ-ΥΠΕΘΑ.

Στις 20/11/2020.    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν διεκδικεί και δεν ανταγωνίζεται κανέναν για την ‘’πατρότητα’’ της όποιας πρότασης. Δεν ανέχεται όμως, την προσπάθεια κάποιων να χαμηλώσουν το έργο και την αναμφίβολη επιτυχία της.

Το έχει αποδείξει η Ομοσπονδία, ότι δεν έχει την ανάγκη να αντιγράψει κανέναν.

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει τη δύναμη, την σπιρτάδα και τα επιχειρήματα, όπως παραπάνω να κερδίσει κάθε διεκδίκηση.

Η βιασύνη και η μη ορθή ενημέρωση, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις που προκαλούν αναστάτωση και σύγχυση μεταξύ των στελεχών.(ΦΩΤΟ)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Προς αποφυγή της όποιας παρερμηνείας, σας καλούμε να ενημερώνεστε θεσμικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας:

* Μέσα από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας μας ( www.pomens.gr )

* Μέσα από διαδικτυακές σελίδες ενημερώσεις στο fb όπως: ΠΟΜΕΝΣ,

Φίλοι και Μέλη ΠΟΜΕΝΣ, Σελίδα Ενημέρωσης ΑΣΣΥ, Σελίδα Ενημέρωσης ΕΜΘ, Σελίδα Ενημέρωσης ΕΠΟΠ, Στρατιωτική Ενημέρωση.

* Μέσα από το twitter και το Instagram.

* Μέσα από την τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας δίνοντας σας λύσεις και απαντήσεις έγκαιρα και θεσμικά.

Στοιχιζόμαστε στην σοβαρότητα και εγκυρότητα της ΠΟΜΕΝΣ, για το καλό όλων των συναδέλφων μας.

Προχωράμε δυναμικά με αισιοδοξία για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/noemvrios/25_11_2020/anakoinosi_5hee.pdf{/aridoc}