Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ΠΟΜΕΝΣ με την ψήφιση του νόμου περί της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, από την σύσταση της μέχρι σήμερα, προσπαθεί με όλα τα νόμιμα μέσα να εκτελέσει την απαίτηση του νόμου για συμμετοχή εκπροσώπων στα Δ.Σ. των Ταμείων και των υπό αυτών Ειδικών Λογαριασμών. Έφτασε και μέχρι την αποστολή εξώδικων για να αναγκάσει της Διοικήσεις των Ταμείων να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Τα Ταμεία απαρνούμενα, ουσιαστικά, του αυτοδιοίκητου των Δ.Σ. αυτών, διαβίβασαν προς παροχή οδηγιών, τις κατά καιρούς επιστολές μας στα Επιτελεία και αυτά σε μια Δνση του ΓΕΕΘΑ που για άγνωστο λόγο είχε τον συντονισμό όλων αυτών.

Σημειωτέο ότι δεν γνωρίζουμε αν ποτέ πήρε θέση και απάντησε η εν λόγω Δνση στα χαρτιά των Επιτελείων και των Ταμείων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η πλήρης απαξία και ο εμπαιγμός των μελών των Ταμείων αυτών μέσα από την προσπάθεια τους να μην δεχτούν την θεσμική εκπροσώπηση στα Δ.Σ. τους.

Όταν λοιπόν ήρθε προς ψήφιση ο νομός 4609/19 ενώ στο σχέδιο μιλούσε για πλήρη μέλη των Δ.Σ ως δια μαγείας στο κείμενο του νόμου διορθώθηκε σε παρατηρητές, λες και δεν μπορεί ο καθένας μας να είναι παρατηρητής στα ΔΣ των Ταμείων.

Το τραγικό είναι ότι η «ντροτροπολογία» του ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να ζωντανέψει την ΠΟΕΣ μπήκε ως βελτίωση νόμου στο άρθρο 66 και ψηφίστηκε χωρίς συζήτηση με αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω σε όλο το νόμο.

Πλέον το άρθρο 66 προβλέπει την συμμετοχή ως πλήρη μέλη στα ΔΣ των Ταμείων, εκπροσώπων των Ομοσπονδιών.

ΠΡΙΝ τον νόμο 4609/19 τα Ταμεία παρανομούσαν κρυπτόμενα πίσω από κάποια Δνση του ΓΕΕΘΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ, πήγαν να περάσουν με μια μονοκονδυλιά στο νόμο την αδυναμία να συμμετέχουμε στα ΔΣ ως πλήρη μέλη και δυστυχώς γι αυτούς το άρθρο 66 επανέφερε τα πράγματα εκεί που αρχικά ήταν. Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είναι πλήρη μέλη των ΔΣ. Και όμως ούτε αυτό το νόμο δέχονται. Παίρνουν ότι θέλουν από κάθε άρθρο, του κακού, αυτού νόμου ώστε και πάλι να αποφύγουν την συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΟΜΕΝΣ στα ΔΣ .

ΓΙΑΤΙ? ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ? ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ?  ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ?

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ? Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου μπορεί ένα Όργανο που υπάρχει μέσα από την άσκηση του νόμου να μην ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ αυθαίρετα την ύπαρξη ενός άλλου Οργάνου που υπάρχει μέσα από την άσκηση ενός άλλου νόμου. Οι εκτελεστικοί Φορείς των Υπουργείων έχουν εξουσία ερμηνείας νόμων ή οφείλουν απλά να τους εκτελούν?

Η ΠΟΜΕΝΣ άρχισε πλέον να προβληματίζεται με το τι γίνεται στα Ταμεία μας. Κλειστές πόρτες. Διορισμένοι Σύνεδροι. Γραφειοκρατία που δεν είναι προσβάσιμη στα μέλη των Ταμείων. Αποφάσεις που δεν γνωρίζουμε αν είναι προς όφελος των συναδέλφων.

Η καταγγελία προς την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ήταν το πρώτο βήμα .

Είμαστε αναγκασμένοι να μάθουμε από που πηγάζει αυτός ο φόβος της συμμετοχή μας στα ΔΣ των ταμείων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ