logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

               Η ΠΟΜΕΝΣ για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πλήρως σε όσα είχε επισημάνει προς τους συναδέλφους της Λάρισας και του Βόλου, αναφορικά με το ζήτημα της παρακράτησης εισφορών από τη μισθοδοσία. 

               Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΥΠΕΘΑ, τα εξώδικα κατά της Υπηρεσίας, που οι Ενώσεις αυτές διαφήμιζαν σε φίλιες προς αυτές ιστοσελίδες, έπεσαν στο κενό. Το Υπουργείο για μια ακόμα φορά επισημαίνει ότι η όλη διαδικασία παρακράτησης είναι απολύτως νόμιμη και, ιδίως, ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα της Υπηρεσίας να παρέμβει στις ονομαστικές καταστάσεις, είτε δηλαδή κατόπιν εξωδίκων είτε κατόπιν ατομικών αναφορών. 

               Οι Ενώσεις αυτές δυστυχώς παρέσυραν αρκετούς συναδέλφους στην υποβολή άσκοπων και αστήριχτων νομικά αναφορών, για τις οποίες είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι δεν θα είχαν καμία τύχη. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το ότι, όπως αποκαλύπτεται από το ίδιο έγγραφο, οι Ενώσεις της Λάρισας και του Βόλου είχαν εξειδικευμένη και έμπειρη νομική εκπροσώπηση, αφού δικηγόρος τους στην όλη διαδικασία ανέλαβε ο επίσημος νομικός παραστάτης της ΠΟΕΣ! Εφόσον λοιπόν οι Ενώσεις αυτές συνεργάζονται πλέον ανοιχτά με την ΠΟΕΣ, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι όταν η ΠΟΜΕΝΣ έχει δίκιο, το διεκδικεί σθεναρά και δικαιώνεται. 

               Μετά την επίσημη απάντηση του Υπουργείου, που δόθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, δεν είδαμε καμία ανακοίνωση, κανένα δημοσίευμα και καμία ενημέρωση προς τους συναδέλφους, από τους «συνδικαλιστές» που μέχρι πρότινος απειλούσαν με εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση, για να κρύψουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

               Ενδεχομένως το αποτέλεσμα να τους βολεύει τελικά, αφού οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις είναι και αυτές δικαιούχοι των εισφορών που παρακρατούνται από τη μισθοδοσία. Εκτός αν επιστρέφουν τα 50 λεπτά που εισπράττουν μηνιαίως από κάθε μέλος τους, ή αν έχουν αναστείλει την σχετική διαδικασία από ... φόβο διασποράς του κορωνοϊού.

               Πάντως, το συνολικό ποσό για κάθε Ένωση αυτούς τους τέσσερις (4) μήνες ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000€ περίπου. Αντί λοιπόν να ξοδεύουν χρήματα σε δικηγορικά γραφεία για άσκοπες ενέργειες, θα μπορούσαν να προσφέρουν μέρος των εισφορών των μελών τους στην πρωτοβουλία της ΠΟΜΕΝΣ, για αγορά υγειονομικού υλικού για τους συναδέλφους μας.

               Οφείλουν όμως σε κάθε περίπτωση να ενημερώσουν τα μέλη τους για την επίσημη θέση του Υπουργείου, το οποίο για δεύτερη φορά επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΠΟΜΕΝΣ, και να πάψουν να παρασύρουν τους συναδέλφους μας σε άσκοπες αναφορές.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/aprilios/22_04_2020/2000/anakoinosi_gia_dikaiosi_pomens_enanti_larisas_volou.pdf{/aridoc}

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/aprilios/22_04_2020/2000/egrafo_ypetha_larisa_volos.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...