logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                     Σήμερα στις 12 Μαρτίου 2020, σε προγραμματισμένη συνάντηση, μεταξύ του Υπδκτη του ΕΦΚΑ κ. Επαμεινώνδα Ατσαβέ συνεπικουρούμενου από την Δντρια Συντάξεων του Δημόσιου Τομέα κα. Μπάλα, κλιμάκιο της ΠΟΜΕΝΣ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο Βασίλειο Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου παρευρέθηκε για να ενημερωθεί για το σοβαρό πρόβλημα καθυστέρησης έκδοσης συντάξεων των Στρατιωτικών (προσωρινές και εκκαθαριστικές) και να συζητήσουν πιθανές δυνατότητες επίλυσης του.

                       Στην συνάντηση ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους του ΕΦΚΑ ότι:

                       -  Η εκκαθάριση εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017 και μετά ξεκινά σταδιακά δεδομένου ότι λύθηκε το πρόβλημα της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

                       -  Έχει ξεκινήσει παράλληλα η έκδοση συντάξεων, δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί από 1/1/20 και οι πρώτες καταβολές στους δικαιούχους θα αρχίσουν σταδιακά από τον Απρίλιο του 2020 με εκτίμηση ένα τρίμηνο από την κατάθεση των δικαιολογητικών.

                       - Οι αιτήσεις αναγνώρισης κάθε είδους πλασματικών χρόνων θα διεκπεραιώνονται παράλληλα με την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης οπότε οι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να περιμένουν την έκδοση διοικητικών πράξεων.

                       Επιπλέον θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε ερώτηση για την αναγνώριση των 3 χρόνων του Νόμου 3865/10, οι υπεύθυνοι του ΕΦΚΑ διευκρίνισαν ότι όσοι καταθέσαν αίτηση αναγνώρισης, πριν την 31/12/2016, θα πληρώσουν 6,67% των ασφαλιστικών εισφορών τους, ενώ όσοι θα καταθέσουν αίτηση από 1-1-2020 θα πληρώσουν 20% και αυτό ισχύει για όλο τον Δημόσιο Τομέα. Σημειωτέων η δυνατότητα αναγνώρισης των χρόνων αυτών υπήρχε από το 2010 και η Ομοσπονδία έχει ζητήσει με επιστολή της, την αναγνώριση για όλα τα έτη με 6,67%.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/957-eksagora-trietias-i-protasi-tis-pomens

                       Για την επίτευξη της συντόμευσης εκκαθάρισης όλων των συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων της περιόδου 2017 -2020, με την παράλληλη έκδοση νέων συντάξεων από το 2020 και μετά, σε χρόνο λιγότερο των 3 μηνών, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η συνδρομή με κατάλληλο προσωπικό του Υπουργείου μας δηλ. την διάθεση στον ΕΦΚΑ ικανού αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση της ομαλής ροής έκδοσης των Στρατιωτικών συντάξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε διάθεση προσωπικού στον ΕΦΚΑ, υπάρχει και από άλλα υπουργεία μέχρι την αποκατάσταση της ομαλότητας στην λειτουργία του Οργανισμού.

                       Το ΥΠΕΘΑ έχει δείξει κατ’ επανάληψη την ευαισθησία του στην αποκατάσταση διαφόρων κοινωνικών καταστάσεων, όπως τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη θέσεων του υπουργείου Υγείας σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι θα πρέπει να συνδράμει και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού του.

                       Η ΠΟΜΕΝΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ στον ΕΦΚΑ την συνδρομή του ΥΠΕΘΑ για την αμεσότερη εκκαθάριση των συσσωρευμένων Στρατιωτικών συντάξεων της περιόδου 2017-2020. Διαπιστώσαμε θετική ανταπόκριση στην πρόταση μας και αναμένουμε να δούμε στην πράξη την αίτηση του ΕΦΚΑ για την συνδρομή του υπουργείου μας.

                       Παράλληλα ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο να δει θετικά το θέμα και να εγκρίνει την άμεση διάθεση του απαιτούμενου προσωπικού ώστε να λυθεί το πρόβλημα στην απονομή τελικών συντάξεων, της περιόδου 2017-2020, στο προσωπικό του Υπουργείου Αρμοδιότητος του.

                       Η ΠΟΜΕΝΣ για ακόμη μια φορά συντεταγμένα, στα πλαίσια της λογικής, καταθέτει ρεαλιστικά αιτήματα και αναμένει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συνδράμει στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ – ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 {aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/martios/13_03_2020/sunantisi_me_ydkth_efka.pdf{/aridoc}

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...