Η Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ. της ΠΟΜΕΝΣ - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, εκφράζει τις ευχαριστίες της για το ενδιαφέρον του Βουλευτή Λάρισας κ. Χαρακόπουλου στον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Διαβάζοντας όμως την επερώτηση - πρόταση του κ. Βουλευτή, όλοι οι προερχόμενοι του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ., προβληματίστηκαν εντόνως, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσω της συγκεκριμένης πρότασης ζητείται η δέσμευση χιλιάδων συναδέλφων στην κατηγορία Ε.Ο.Θ. !!!

Η μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική πορεία του κ. Χαρακόπουλου μας επιτρέπει να πούμε με βεβαιότητα, ότι αν είχε καλύτερη ενημέρωση για το τί σημαίνει η είσοδος ενός Στρατιωτικού στην κατηγορία Ε.Ο.Θ., δεν θα είχε προβεί σε τέτοια πρόταση - θηλιά στην πορεία του κάθε Επαγγελματία Οπλίτη.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όσοι συνάδελφοι λόγω ηλικιακών ορίων εισέρχονται στην εν λόγω κατηγορία - ΕΟΘ - δεν προάγονται και αισθάνονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους την αβεβαιότητα της ξαφνικής απόλυσης, καθώς κάθε χρόνο κρίνονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό...

Για αυτόν και μόνο τον λόγο, φρόνιμο είναι να γίνει κατανοητό όχι μόνο από τον κ. Χαρακόπουλο, αλλά και από όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι για οποιοδήποτε θέμα αφορά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ζητείται η θεσμική άποψη των επίσημων φορέων εκπροσώπησης που δεν είναι άλλοι από τις Ομοσπονδίες εν ενεργεία στρατιωτικών και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΠΟΜΕΝΣ.

Η Γραμματεία Επαγγελματιών Οπλιτών μέσω της Ομοσπονδίας έχει καταθέσει υπόμνημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέτωντας συγκεκριμένα ερωτήματα και αναμένουμε  απαντήσεις ώστε να καταθέσουμε με την σειρά μας τις τελικές μας προτάσεις.

Η ΠΟΜΕΝΣ παραμένει στην διάθεση κάθε Βουλευτή για την όποια διευκρίνιση που θα ενισχύσει τα δίκαια επιχειρήματα μας, για το καλό δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

εδώ

ή