logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, κατόπιν του (β) σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), σας ενημερώνει για άλλη μια άνιση μεταχείριση που υφίσταται το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) όσον αφορά τις μετακινήσεις τους εκτός ελληνικής επικράτειας, πέραν της αδιανόητης κατάστασης που αντιμετωπίζει με την μη αποδοχή της ταυτότητάς του, ως επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο και την οικονομική του επιβάρυνση για την έκδοση διαβατηρίου.
  1. Συγκεκριμένα, το καθεστώς που διέπει το σύνολο των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού ορίζεται στην (α) σχετική Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) όπου αναγράφεται ρητά πως στρατιωτικός που επιθυμεί να διανύσει την άδειά του στο εξωτερικό, θα πρέπει να αιτηθεί την έγκριση της Ιεραρχίας τουλάχιστον δύο (2) μήνες πριν την αναχώρησή του ενώ η έγκριση της άδειας χορηγείται από Προϊστάμενη Αρχή της Μονάδας που υπηρετεί.
  1. Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα στο προσωπικό των ΕΔ αφού του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε ταξίδια που απαιτούν πιο άμεσες ενέργειες. Γι αυτό το λόγο οι προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων ή των εταιριών μετακίνησης ή διαμονής, λόγω της σύντομης διάρκειάς τους, αποτελούν απαγορευτικό προϊόν για τους συναδέλφους μας. Μάλιστα οι ταχύτητες των σημερινών μεταφορικών μέσων σε συνδυασμό με την βελτίωση του οδικού δικτύου δύνανται να καταστήσουν συντομότερο ένα ταξίδι σε άλλη χώρα από κάποιο άλλο με προορισμό εντός συνόρων. Επιπρόσθετα αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ανάγκη της έγκρισης από προϊστάμενη της Μονάδας Αρχή ειδικά όταν πρόκειται για ταξίδι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  1. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την τροποποίηση των διαταγών που διέπουν τις άδειες προορισμού εκτός συνόρων ώστε οι εγκρίσεις για χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγούνται από τον φορέα έγκρισης αυτών του εσωτερικού. Η δε ενημέρωση των στρατιωτικών για τον τρόπο που θα πρέπει να φέρονται και να κινούνται στο εξωτερικό, θα μπορεί να εκτελείται από τα αρμόδια Γραφεία Ασφάλειας των Μονάδων που υπηρετούν.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

  1. Αναμένουμε την θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας αφού η ανωτέρω τροποποίηση δεν επιφέρει οικονομικό κόστος στην υπηρεσία, αντιθέτως την απαλλάσσει από άσκοπη αλληλογραφία ενώ παράλληλα εξυπηρετεί το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.
  1. Εισηγητής θέματος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ: Ανθλγος (ΤΧ) Χρήστος Καρανάσιος, τηλέφ. 6932 220880.

   7.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...