Μόλις 155 χρόνια απέχουμε από την ισότητα μεταξύ γυναικών και  ανδρών στις ένοπλες δυνάμεις. Δηλαδή, 1.860 μήνες, 55.800 ημέρες, 1.339.200 ώρες. Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέγουν από κοινού η Υπηρεσία Ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οργανισμός UN Women του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Μάλιστα, δεν αντικατοπτρίζει καν ακριβώς την ελληνική πραγματικότητα, η οποία ενδεχομένως είναι χειρότερη, αφού ο δείκτης #SHEcurity στον οποίο αναφέρομαι, παρακολουθεί δεδομένα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών G20 και χωρών που έχουν δεσμευτεί σε Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα. Ειδικότερα, ο δείκτης καταγράφει δεδομένα για την εξωτερική πολιτική, την πολιτική της ασφάλειας, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και παρεμφερείς κλάδους.

Συγκεκριμένα για τον στρατό, ο δείκτης δείχνει ότι η γυναικεία συμμετοχή για το 2021 ήταν της τάξης του 11,4%, με βάση τα μη απόρρητα δεδομένα των κρατών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Σκεφτείτε λοιπόν τον εαυτό σας μέσα σε ένα δωμάτιο με 9 ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται περίπου τις ίδιες στερεοτυπικές αντιλήψεις για εσάς, και ότι, προκειμένου να διεκδικήσετε να σας αντιμετωπίζουν ως ίσή ή ίσο, χρειάζεστε 1.339.200 ώρες.