Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και    Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , Αξιότιμοι κ. Γενικοί Γραμματείς, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.     Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με το παρόν έγγραφο, επιθυμεί να αναδείξει τον αποκλεισμό και την μη ενημέρωση για συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, αναφορικά με αντικείμενα που άπτονται της Ισότητας των Φύλων.

2.     Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του (β) σχετικού, εκδόθηκε το (γ) όμοιο, το οποίο ενημερώνει το πολιτικό προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α), αναφορικά με την διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας, από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚ.Δ.Δ.Α), με αντικείμενο «Η Ισότητα των Φύλων στο Ευρωπαϊκό και Εθνικό Περιβάλλον : Προκλήσεις και Προοπτικές ». Δυστυχώς όμως  δεν υπήρξε αντίστοιχη ενημέρωση για συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού.

3.     Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σύμφωνα με το (δ) σχετικό, είχε επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός δικτύου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α), με αρμόδιες δομές, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚ.Δ.Δ.Α), το οποίο με την παροχή επιμορφωτικών σεμιναρίων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συντελούσε στην ενημέρωση και επιμόρφωση του στρατιωτικού προσωπικού σε θέματα ισότητας των φύλων καθώς και στην ευαισθητοποίηση του στην αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης βίας και διακριτικών συμπεριφορών.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και    Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , Αξιότιμοι κ. Γενικοί Γραμματείς, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.     Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αιτείται από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, την ανάληψη μιας σειράς πρωτοβουλιών καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και επιμόρφωσης του στρατιωτικού προσωπικού σε θέματα Ισότητας των Φύλων στον εργασιακό χώρο. Συνακόλουθα, εισηγείται την μελέτη και επεξεργασία του (δ) σχετικού, από το αρμόδιο Γραφείο Ισότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο συστάθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του (α) σχετικού, προκειμένου να κωδικοποιηθούν οι απαιτούμενες εκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις καθώς και οι αναγκαίες δράσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί η αρχή της ισότητας των φύλων στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

5.     Εισηγήτρια Θέματος, Γραμματέας Ισότητας Φύλων : Εσμίας (ΟΝΣ) Αικατερίνη Κιουρτσίδου, τηλ. 6983 513068.

6.     Χειριστής θέματος, Τομεάρχης Ισότητας Φύλων Ε.Σ.ΠΕ.Ε Κιλκίς: Υπλγός (ΠΒ) Αριστείδης Τσάτσαρης, τηλ. 6987 312333. 

   

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας Ισότητας Φύλων

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Αικατερίνη Κιουρτσίδου

Εσμίας (ΟΝΣ)