logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

  

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αναδεικνύει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ), ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα και αφορά στην κατασκευή Βρεφονηπιακών Σταθμών για τη φιλοξενία των τέκνων (βρεφών και νηπίων) των οικογενειών των εν ενεργεία Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

2. Συγκεκριμένα κρίνεται αναγκαία η κατασκευή και ο εξοπλισμός από την Υπηρεσία, σύγχρονων πρότυπων Βρεφονηπιακών Σταθμών για τους παρακάτω λόγους:

                   α. Μεγάλος αριθμός αιτήσεων εγγραφής των τέκνων μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ απορρίπτονται από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

                   β. Συνεπακόλουθο του παραπάνω είναι η αναγκαστική εγγραφή των παιδιών σε ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της περιοχής των Χανίων. Το μηνιαίο κόστος για τη φιλοξενία των παιδιών μας στους εν λόγω Σταθμούς είναι αρκετά υψηλό το οποίο επιφέρει επιπλέον οικονομικές δυσκολίες στα νοικοκυριά μας σε συνάρτηση με τις τρέχουσες αυξήσεις των τιμών σε καύσιμα, ρεύμα και τρόφιμα και των πολύ υψηλών ενοικίων των κατοικιών στα Χανιά.

                   γ. Η ανάγκη παροχής στα παιδιά προσχολικής αγωγής και της ανάλογης για την ηλικία τους διαπαιδαγώγηση μέσω της δημιουργικής απασχόλησης, με σκοπό την αυτονόμηση και ομαλή μετάβαση τους από το οικογενειακό περιβάλλον στο σχολικό, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

                   δ. Η νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών και η αμφίπλευρη επικοινωνία, θα αποτελέσουν εφαλτήριο στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη και ως εκ τούτου θα περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα εμφάνισης παιδικών ψυχικών παθήσεων, οι οποίες ανθίζουν στις μέρες μας και αποτελούν απόρροια της αναντιστοιχίας της κοινωνικής και παιδαγωγικής κατάρτισης.

                   ε. Η παροχή ημερήσιας φροντίδας και ποιοτικής διατροφής στα παιδιά.

                   στ. Η ευαισθητοποίηση ως γονείς σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντας μας πληροφόρηση και καθοδήγηση.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3. Στο πλαίσιο της Μέριμνας Προσωπικού και προκειμένου να συνεισφέρετε έτι περαιτέρω στην επίλυση του προβλήματος, αναδεικνύουμε τις προτάσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ), για την κατασκευή και οργάνωση Βρεφονηπιακών Σταθμών, όπως αυτές αναλύονται στο σχετικό, ως προς την στελέχωση και την δυνατότητα εξυπηρέτησης βρεφών και νηπίων και συγκεκριμένα:

                   α. Λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού με υπαγωγή απευθείας στον Σχηματισμό στο Στρατόπεδο «ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ» στην περιοχή Αγυιάς (απόσταση 16 χλμ από την πόλη Χανίων και 2 χλμ από τον Δήμο Αλικιανού), για τα τέκνα του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς, σε περίπτωση υλοποίησης κατασκευής Στρατιωτικών Οικημάτων, προς φιλοξενία των τέκνων των στελεχών που θα διαμένουν σε αυτά.

                   β.  Κατασκευή και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ», στην περιοχή Βλητές Σούδας (απόσταση 10 χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων, 5 χλμ από τα Κουνουπιδιανά και 5 χλμ από τη Σούδα), διακλαδικής στελέχωσης και διακλαδικής παροχής υπηρεσιών (στα πρότυπα του Γʼ ΒΝ Σταθμού Αθηνών), για τη φιλοξενία των τέκνων των Στρατιωτικών όλων των Κλάδων και Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα Χανιά.

4. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, μεταφέροντας μέσω της παράθεσης των παραπάνω επιχειρημάτων και προβληματισμών την υπάρχουσα κατάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι συμμερίζεστε τις αγωνίες των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους και ζητούμε να παρέμβετε άμεσα μέσω της ανάληψης των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την δημιουργία των ανωτέρω υποδομών.

5. Εισηγητής θέματος, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΕΕΧ: Λοχαγός (ΠΖ) Μασουράκη Ιωάννα τηλέφ. 6937051900. 

6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας