ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη συνάντηση της Γραμματείας Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ, έλαβε χώρα, αποτελούμενη από την Γραμματέα Κατερίνα Κιουρτσίδου και τις Τομεάρχισσες Μαρία Σησιού και Δήμητρα Φωτιάδου  με την Ολυμπιονίκη Ταγματάρχη Σοφία Μπεκατώρου και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας Κική Πετρουλάκη. 

 Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο σκοπός και η δράση της Γραμματείας Ισότητας Φύλων και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, καθώς επίσης η ανάγκη εφαρμογής οριζόντιων πολιτικών για την καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία μηχανισμού προστασίας από την σεξουαλική παρενόχληση και η σύνταξη Ειδικού Πρωτοκόλλου για την πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση, περιστατικών παρενόχλησης στον χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων.

 Η κ. Μπεκατώρου με την σειρά της δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε αγαστή συνεργασία με την Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, στηρίζοντας πρωτοβουλίες - δράσεις της Γραμματείας σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

 

       Αικατερίνη Κιουρτσίδου               Μαρία Σησιού         Δήμητρα Φωτιάδου
Γραμματέας Τομεάρχης Τομεάρχης