logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Κύριε Χρήστο Μαρινέλη, Πρόεδρε ΠΟΕΣ, 


Διαπιστώνω την αδικαιολόγητη αγωνία σας, να βρίσκεστε στην Λάρισα την 14η Δεκεμβρίου, ημέρα του δικαστηρίου εμού και συναδέλφου μας, όπου θα βρίσκεται και ο τέως πρόεδρος σας. Σεβαστή η όποια αγωνία σας, αλλά οφείλετε να κατανοήσετε ότι η θεσμική εκπροσώπηση δεν είναι ούτε παιδική χαρά, ούτε χώρος για μικροπολιτική και δημιουργία εντυπώσεων.
Επιπλέον καλό είναι να μελετήσετε σε βάθος το συνδικαλιστικό νόμο και να μην τοποθετείστε με λαϊκισμούς. Οι Ομοσπονδίες οφείλουν να έχουν γραφεία αναλόγως στελεχωμένα, στα κέντρα αποφάσεων ώστε να έχουν άμεση επαφή με τις Ηγεσίες των Υπουργείων. Αυτό συμβαίνει στις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, το ίδιο συμβαίνει και σ΄ εμάς.  Άλλωστε το προβλέπει και ο συνδικαλιστικός νόμος. Όταν ο τέως πρόεδρος σας, από το 2015 ήταν σύμβουλος του πρώην ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και υπηρετούσε στο ΣΓ ΥΕΘΑ, δεν σας είδα και δεν σας άκουσα ποτέ αυτά τα 7 χρόνια, να έχετε αντίστοιχους προβληματισμούς. Όπως και όταν προτείνατε το κατάπτυστο μισθολόγιο - ολετήρα για τους χαμηλόβαθμους συναδέλφους μας, διαπίστωσα όπως όλοι μας, την συνδικαλιστική σας αφωνία.

Επίσης θα έπρεπε να σέβεστε τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και τις προβλέψεις του νομοθετικού πλαισίου και να αναγνωρίζετε την νομική υπόσταση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων σε επίπεδο Περιφερειών δηλαδή της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης και Β. Αιγαίου που τόσο λυσσαλέα προσπάθησε να καταργήσει ο τέως πρόεδρος σας. Αυτές ήταν οι πρώτες Ενώσεις που μαζί με κάποιες άλλες που «έκλεισαν», έδωσαν το βήμα έκφρασης των στρατιωτικών. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΌΝ.     

Αγαπητέ συνάδελφε, καλό θα είναι μετά από 15 περίπου συναπτά έτη που υπηρετείτε στην Καστοριά, να «κατεβείτε» στην Αθήνα ως πρόεδρος της ΠΟΕΣ και να σταθείτε δίπλα μου, για την επίλυση των δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας και οι οικογένειές τους. Θεσμική εκπροσώπηση δεν σημαίνει συντάσσω μία επιστολή από την Καστοριά, πετάω δύο «ατάκες» και τελείωσα. Σημαίνει καθημερινό «τρέξιμο» από τις πιο απομακρυσμένες Μονάδες της Επικράτειας μέχρι τα γραφεία των Επιτελείων, των Υπουργών, των Βουλευτών και των λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, μέχρι να επιλυθεί το κάθε πρόβλημα.


Για να κλείσουμε την κουβέντα, επιτέλους αντιληφθείτε ότι για να αρθούν οι όποιες δικαστικές διαφορές μεταξύ Ενώσεων και Ομοσπονδιών απαιτούνται νομικές ενέργειες από τους νομικούς συμβούλους των Ομοσπονδιών μας. Σκοπός της παρουσίας των νομικών συμβούλων είναι η όποια απόφαση ληφθεί για άρση των αντιδικιών να υλοποιηθεί νομικά με επίσημα έγγραφα. Αν έχετε άλλη εντύπωση, να σας ενημερώσω ότι ο χρόνος τρέχει και δεν είναι καιρός για επικοινωνιακά τρικ. Τελικά απαντήστε μας θέλετε ή όχι την οριστική άρση των διαφορών μας μέσω επίσημων εγγράφων;

Αν ναι, σας περιμένω με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας σας στην Αθήνα, με τους νομικούς μας συμβούλους και την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Γενικό μας συμβούλιο, που θα εκπροσωπεί όλες τις Ενώσεις μας.


Αναμένουμε.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Ρώτας

Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ


ΥΓ1: Θα σας παρακαλούσα, να μην συγχέεται την κριτική με την απαξίωση.

ΥΓ2: Περιμένω ακόμη την αντίδραση σας ως Πρόεδρος ΠΟΕΣ, για την κατάπτυστη και προκλητική ανάρτηση του Αναπληρωτή Γραμματέας της Ομοσπονδίας σας κ. Μεθενίτη πάνω από μια τοποθέτηση του τέως προέδρου σας: «...την επαύριο θα πάει το αίμα σύννεφο...». Τί σημαίνει, θα πάει το αίμα σύννεφο; Τί θα πράξετε ως πρόεδρος της ΠΟΕΣ; Τί μέτρα θα πάρετε απέναντι σε αυτό το παραλήρημα που εκπέμπει μίσος και εκδίκηση; Εκεί επιθυμούν κάποιοι να φτάσουμε; Αίμα ή ΠΟΜΕΝΣ;

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...