Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η ΠΟΜΕΝΣ θα συμμετάσχει στο 120ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.

Ενόψει της συμπλήρωσης δύο ετών από την αποδοχή της Ομοσπονδίας μας ως μέλος - παρατηρητή στις τάξεις του EUROMIL, εστάλη αίτημα αναβάθμισης σε πλήρες μέλος. Το Δ.Σ. του Οργανισμού ενέκρινε της προώθηση του αιτήματος στο προσεχές συνέδριο ώστε να τεθεί υπό ψήφιση από τις 34 Ομοσπονδίες-Ενώσεις μέλη από 22 χώρες. Εάν εγκριθεί η εισδοχή της ΠΟΜΕΝΣ θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της θεσμικής εκπροσώπησης που μια Ελληνική Ομοσπονδία εν ενεργεία στρατιωτικών εντάσσεται ως πλήρες μέλος σε Πανευρωπαϊκό Οργανισμό.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αναβαθμίσει σημαντικά το ρόλο της ελληνικής θεσμικής εκπροσώπησης εν γένει, καθώς οι θέσεις και τα αιτήματα μας θα εξετάζονται και θα προωθούνται άμεσα σε ανώτατα θεσμικά και αλλά αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. Επίσης θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή fora στρατιωτικού ενδιαφέροντος καθώς και πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων, αρχείων, ερευνών και βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου το θέμα το οποίο θα τεθεί εκ νέου από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας ενώπιον του προεδρείου του EUROMIL, είναι η τρέχουσα κατάσταση και η απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Λγος (ΠΖ)

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Joomla Extensions