Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Αγαπητοί Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι των Ενώσεων Mαγνησίας - Βόλου, Κεντρικής Μακεδονίας και Λάρισας.

Τις προσεχείς ημέρες συγκαλούνται, με απόφαση των ΔΣ των Ενώσεων σας, Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την αποχώρηση των Ενώσεων σας από την ΠΟΜΕΝΣ.

Οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων σας στα Γενικά Συμβούλια που έχουν ως τώρα διεξαχθεί, από της συστάσεως της Ομοσπονδίας μας, ποτέ δεν έχουν θέσει θέματα που να οδηγούν στην αποχώρηση των Ενώσεων τους από την ΠΟΜΕΝΣ.

Τον τελευταίο καιρό, αναίτια, από συγκεκριμένα άτομα, η Ομοσπονδία δέχεται έναν πόλεμο παραπληροφόρησης και λάσπης, με κορύφωση την ανακοίνωση της διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων μετά την εισήγηση Διοικητικών σας Συμβουλίων ή φερόμενη πρωτοβουλία απλών μελών για αποχώρηση από την ΠΟΜΕΝΣ.

Φυσικά η Ομοσπονδία σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές της θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Ενώσεων σας.

Στα πλαίσια λοιπόν της δημοκρατίας, στο άρθρο 19 παρ. 9 του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας προβλέπεται η πρόσκληση από το ΔΣ των Ενώσεων για την συμμετοχή με λόγο στις Γενικές Συνελεύσεις, μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των μελών των Ενώσεων, την ανάπτυξη διαλόγου, την απάντηση ερωτήσεων από τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας ώστε η ψήφιση προτάσεων σοβαρών θεμάτων στις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων να είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής.

Δυστυχώς τα ΔΣ των Ενώσεων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΒΟΛΟΥ επέλεξαν να μην καλέσουν τον Πρόεδρο ή μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, στις επικείμενες Γενικές Συνελεύσεις τους ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης των μελών τους.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΖΥΜΩΣΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.

Ανεξάρτητα αυτών των συντονισμένων αντιδημοκρατικών αποφάσεων των ΔΣ των Ενώσεων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΒΟΛΟΥ, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι:

- ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ 30-40 ΑΤΟΜΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 800 -900 ΜΕΛΗ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

- Η ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι η ΠΟΜΕΝΣ είναι η μόνη Ομοσπονδία των εν ενεργεία στρατιωτικών που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Τα Όργανα της Ομοσπονδίας λειτουργούν καταστατικά και δυστυχώς για κάποιους αποφασίζουν κατά πλειοψηφία ακούγοντας και σεβόμενοι τις μειοψηφικές θέσεις σε κάθε ψηφοφορία.

 

ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ : ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΜΕΝΣ Ή ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

                                   

Δημήτριος Ρώτας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/ianouarios/10_01_2020/minima-proedrou_pros_meli_enoseon_volou_k_makedonias_larisas.pdf{/aridoc}

 

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.