Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

 

 

Αθήνα, 09 Σεπτεμβρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 201/1/47ζ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ισχυρό συμβολισμό, τα αναμμένα κεριά στη μνήμη των Πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, συναδέλφων μας, ολοκληρώθηκε φέτος η κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο Λευκό Πύργο, με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Τόσο με τις ομιλίες των προέδρων των Ομοσπονδιών όσο και με το δυναμισμό των συγκεντρωθέντων κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε μέχρι το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα έστειλε και πάλι ηχηρά μηνύματα προς την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, εστιάζοντας κυρίως στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και σε άλλα αιτήματα που, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του πολιτικού κόσμου, δεν έχουν επιλυθεί. «Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας. Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα επαγγέλματος», ήταν το κεντρικό σύνθημα και εξακολουθεί να αποτελεί και τον βασικό μας διεκδικητικό στόχο.

Στα αιτήματά μας αναφέρθηκαν αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιώργος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ, το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο οποίος κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών, υπενθύμισε ότι οι ένστολοι βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας το 2003, επειδή η τότε κυβέρνηση είχε αθετήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος ΖΕΡΒΑΣ, η επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κα Κατερίνα ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και άλλοι.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία μέσω των κεντρικών οδών της πόλεως προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, όπου η διευθύντρια του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, παρέλαβε το Ψήφισμα με τα κοινά αιτήματά μας, το οποίο και επισυνάπτεται.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ Γεώργιος
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων ΡΩΤΑΣ Δημήτριος

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

(06-09-2019, 84Η ΔΕΘ)

Εμείς, οι ένστολοι λειτουργοί των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Λευκό Πύργο, ενόψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, διαμαρτυρόμαστε και φέτος διότι, διαχρονικά, το πολιτικό σύστημα, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έθεσε στις προτεραιότητές του το διαρκή εκσυγχρονισμό και τη θωράκιση των κρατικών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης των απειλών της πατρίδας μας.

Εμείς, οι Υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι -με ελάχιστες εξαιρέσεις στο παρελθόν- πάντα για τους κρατούντες ήμασταν  πολίτες β’ κατηγορίας, και γι’ αυτό, άλλωστε, δημιουργήσαμε το δικό μας κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί στην αρχή, Στρατιωτικοί και Απόστρατοι στη συνέχεια, όλοι μαζί, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Με ένα κοινό στόχο - το αξιόμαχο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ασφάλεια του πολίτη και της πατρίδας μας, την υγιεινή και την ασφάλεια εν ώρα υπηρεσίας, την αξιοπρεπή μας διαβίωση και την καταξίωσή μας στην κοινωνία, όχι ως πειθήνιων οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά ως ενσυνείδητων λειτουργών σε ένα κράτος δικαίου, κοινωνικά αλληλέγγυου και όχι ανάλγητου απέναντι στους ασθενέστερους και τους κατατρεγμένους, όπου Γης.

Δυστυχώς, η τελευταία δεκαετία στιγματίστηκε από τη γενικευμένη κρίση αρχών και αξιών, και εν τέλει, από την οικονομική χρεοκοπία, που μας οδήγησαν συνδυαστικά στα Μνημόνια της ανελέητης λιτότητας και των απάνθρωπων περικοπών των λειτουργικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων. Παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγούσαν στη διάλυση των Υπηρεσιών και στη γενική απαξίωση των ενστόλων, δεν εισακουσθήκαμε. Έτσι, η κατάσταση στον τομέα της εσωτερικής ασφαλείας είναι χειρότερη από πριν, ενώ και οι εξωτερικοί κίνδυνοι δεν έχουν απαλειφθεί. Η διεθνής κατάσταση και οι εθνικές εκκρεμότητες προκαλούν έντονη ανησυχία, ενώ το μεταναστευτικό πρόβλημα επανήλθε δριμύτερο. Τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας, οι Ήρωές μας, αδιάψευστος μάρτυρας της οικτρής πραγματικότητας που βιώνουμε και που καλούμαστε όλοι μας και πάλι να αντιστρέψουμε.

Σε αυτήν την κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, όπου μια νέα Κυβέρνηση ανέλαβε να θεραπεύσει τις πληγές, τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος, δίνοντας προεκλογικά πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να δηλώσουμε δυναμικά παρόντες: Παρόντες στον αγώνα για να μην διαψευστούν ξανά οι ελπίδες μας, παρόντες στον αγώνα  για να μην αποτελέσουν ξανά τα όνειρά μας πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και ξεπερασμένων επικοινωνιακών παιγνιδιών.

Γι’ αυτό καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να αφουγκραστεί τις αγωνίες μας και αύριο κιόλας να απαντήσει θετικά σε σειρά καίριων ζητημάτων που μας απασχολούν και βρίσκονται διαχρονικά στο επίκεντρο του αγώνα μας.

-Να γίνουν, επιτέλους, πράξη οι δεσμεύσεις!

-Καμιά μέρα να μην πάει χαμένη!

-Κανείς και καμιά να μη ζήσει ξανά την κοροϊδία!

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε από τη νέα Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς της, μη παρεκκλίνοντας από τη δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου και της δημόσιας διαβούλευσης, να προβούν στην επίλυση των κάτωθι δίκαιων αιτημάτων μας:

- Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών μας αδικιών, ήτοι την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση του συνόλου των αντίστοιχων αναδρομικών.

- Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες προσλήψεις αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πολιτική τους βούληση για αλλαγές.

- Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

- Την παύση της αντισυνταγματικής και άνισης μεταχείρισης μεταξύ των δημοσίων λειτουργών -ενστόλων και μη- στην αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων και την άμεση έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που ορίζεται στις διατάξεις του Νόμου 4336/2015.

- Την αποδέσμευση κονδυλίων για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των Σωμάτων και την απλοποίηση της διαδικασίας έγκρισης δαπανών.

- Τη διαμόρφωση νέου βαθμολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας.

- Την αποκατάσταση των οργανικών θέσεων ΛΣ - ΕΛΑΚΤ στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος 4150/2013.

- Την άμεση καταβολή αποζημίωσης των νυχτερινών υπηρεσιών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την παύση της φορολογικής αφαίμαξης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

- Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.

- Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα όσων έχουν θιγεί από τις μνημονιακές πολιτικές και διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο για να ανακτήσουν χαμένες κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα. Ως ένστολοι λειτουργοί της πολιτείας, αρνούμαστε το ρόλο του καταστολέα και καλούμε τους κυβερνώντες να μην μας χρησιμοποιούν. Σε μια δημοκρατική πολιτεία προέχει ο διάλογος και η πειθώ και όχι το δίκαιο του ισχυρού!

Θεσσαλονίκη, 06 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2019/septembrios/10_09_2019/anakoinosi_omospondion_84_deth.pdf{/aridoc}

 

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.