Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

Βόλος 12 Απριλίου 2018

Την Τρίτη 10/04/2018 για πρώτη φορά από την ίδρυση της, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β) εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της Βασίλειο Δερβίση και τον αντιπρόεδρο Δημήτριο Κοντούρη, έγινε δεκτή στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Συμεών (Μακη) Μπαλλή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σκοπό τη γνωριμία μας, καθώς και την γνωστοποίηση του προβλήματος που αφορά στην συνυπηρέτηση Στρατιωτικών – Εκπαιδευτικών.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Βουλευτή για την Σωματειακή Εκπροσώπηση των Στρατιωτικών τονίζοντας την αναγκαιότητα της. Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Βόλου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της συνυπηρέτησης που ταλανίζει πολλές οικογένειες συναδέλφων  στο Νομό Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα όταν η/ο σύζυγος εκπαιδευτικός, καλείται να συνυπηρετήσει με  την/τον σύζυγο στρατιωτικό,  όπως προβλέπεται από  το Ν.4139/2013 άρθρο 91, αποσπάται από την οργανική του θέση στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.

Κατόπιν, λόγω της μορφολογίας και ιδιαιτερότητας του νομού, που περιλαμβάνει τα νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) καθώς και το νησί Τρίκερι ,παρατηρείται το φαινόμενο ο/η Στρατιωτικός να υπηρετεί στην πόλη του Βόλου και ο/η σύζυγος εκπαιδευτικός στα προαναφερόμενα νησιά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται κατανοητό από όλους ότι η έννοια της συνυπηρέτησης δεν διασφαλίζεται, όπως την εννοεί ο νομοθέτης, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η οικογενειακή συνοχή και γαλήνη με δυσάρεστα  πολλές φορές αποτελέσματα.

Για το παραπάνω πρόβλημα συζητήθηκαν κάποιες λύσεις μια εκ των οποίων ήταν ο διαχωρισμός του Νομού  Μαγνησίας σε δύο (2) περιοχές [Α περιοχή για την ηπειρωτική Μαγνησία και Β περιοχή για την νησιωτική. Όμως η κοινά αποδεκτή λύση του προβλήματος είναι η αντικατάσταση της λέξης «περιοχή» του ν.4139/2013 άρθρο 91 που αφορά τους Στρατιωτικούς με την λέξη «έδρα» που υπηρετεί ο σύζυγος όπως ισχύει για τους Πανεπιστημιακούς και Δικαστικούς σύμφωνα με ν.4115/2013 άρθρο 44Α περί συνυπηρέτησης τους. Η εν λόγω λύση προκρίθηκε για να καλύψει όλο τον Ελλαδικό χώρο γιατί όμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και συνάδελφοι που υπηρετούν σε νομούς οι οποίοι περιλαμβάνουν νησιά (Νομοί Καβάλας, Πειραιά, Δωδεκανήσων κ.τ.λ.).

Ζητήθηκε λοιπόν, η ανάληψη πρωτοβουλίας για την προώθηση του παραπάνω θέματος, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα με το επικείμενο νομοσχέδιο που προτίθεται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση από το Υπουργείο Παιδείας έως το καλοκαίρι. Έγινε αντιληπτό τόσο από το Βουλευτή όσο και από τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής το δίκαιο του αιτήματος οπότε  και υποσχεθήκαν την μεταβίβαση του στο Αρμόδιο Υπουργείο. Μετά το πέρας της συνάντησης υπήρξε εκατέρωθεν η διαβεβαίωση για αμοιβαία συνεργασία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Δερβίσης Δημήτριος Τσιοπράς
   

 

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

ΠΟΜΕΝΣ : Επίκαιρη ερώτηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Δείτε περισσότερα

45 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Θεσσαλία

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.