logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών
Απόψεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ για τις διατάξεις του νόμου 4494/2017.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο,  του Ν.4494/2017, στα πλαίσια του οποίου ρυθμίζονται θέματα τα οποία απασχολούν τους στρατιωτικούς,  θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για όσα εξ αυτών δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις σε σύγχρονα προβλήματα, διοικητικής κυρίως δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υπερκομματική άλλωστε στήριξη διατάξεων του Νόμου, αποδεικνύει την ορθότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και των επιμέρους προτάσεων που κατατέθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της διαβούλευσης του ανωτέρω νόμου.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά δεν δόθηκε σαφή, ξεκάθαρη και πάνω από όλα ακριβοδίκαια κατά την άποψη μας απάντηση στο θέμα που τείνει να διχάσει την συνοχή του στρατεύματος σε ότι αφορά την εκπροσώπηση τους στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά του όργανα.

Το άρθρο 26 του ανωτέρω νόμου με την ασαφή του διατύπωση αφήνει μετέωρη την ύπαρξη και την συνέχιση της περαιτέρω λειτουργίας των Περιφερειακών Ενώσεων. Η προσπάθεια αποκλεισμού Ενώσεων οι οποίες προέκυψαν μέσα από τις ανάγκες των στρατιωτικών για ενιαία εκπροσώπηση με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό και στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας πρέπει να τύχει του σεβασμού όλων όσων διατείνονται ότι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα δημιουργήθηκε με γνώμονα:

  • Την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ των στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Την συνεργασία προσώπων και φορέων που εκπροσωπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή μας.

 -   Την σύνθεση προτάσεων και ιδεών για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

-    Την ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των ανωτέρω στρατιωτικών, στην Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Με διχαστικές πρακτικές, βίαιες καταργήσεις ενώσεων και συλλογικοτήτων, κομματικές ή κατευθυνόμενες αντιπαραθέσεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μεθοδεύσεις δεν υπηρετείται  η ανάγκη για  ενότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι απαραίτητη για την ομαλή τους λειτουργία.

‘’Ομονοούντων αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέραν είναι’’.   (Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος)

Εκφράζουμε δημόσια την ευαρέσκεια μας προς τα μέλη μας και προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για τη συμπαράστασή τους και την στήριξη τους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια για ενότητα στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συνεχίζει δυναμικά και απρόσκοπτα τον αγώνα της και καλεί τους συναδέλφους όλων των κλάδων των Ε.Δ. να πλαισιώσουν τις τάξεις της, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται και θα συνεχίσει να καταβάλλεται από όλα τα μέλη μας και να συνθέσουμε από κοινού προτάσεις και ιδέες, που θα αναδείξουν τα προβλήματα μας αλλά και την γενικότερη προσφορά μας στην τοπική κοινωνία.

Για τον σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ξεκινά σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς, ΜΜΕ  εκπροσώπους κομμάτων κλπ  επιδιώκοντας να αποβάλλει το κλίμα εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί, προβάλλοντας μόνο τις πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στρατιωτικοί.

Ο  Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
 ΣΜΗΝΑΓΟΣ  ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ
{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/espeamth/22112017.pdf{/aridoc}
 
 
Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...